Prispevki

Mestni svet Mladih v Ljubljani

Mestni svet Mladih v Ljubljani

 

Mestni svet Mladih v Ljubljani: V Ljubljani prihodnosti bomo živeli predvsem mi, mladi

Z željo po združevanju potenciala mladinskega sektorja in vseh struktur mladih v Ljubljani, smo ustvarili prostor za glas mladih. V četrtek, 11. oktobra 2018, je potekalo prvo zasedanje Mestnega sveta Mladih v Ljubljani.

Vzpostavitev Mestnega sveta Mladih v Ljubljani pomeni združevanje potenciala mladinskega sektorja in vseh struktur mladih v Ljubljani. Gre za platformo, ki po svoji zasnovi posnema delovanje občinskega sveta oziroma Mestnega sveta Mestne občine Ljubljana, le da v tej ediciji sodelujemo izključno mladi in obravnavamo vsebine, ki zadevajo življenje mladih v Ljubljani. Hkrati pa s tem krepimo zavedanje o pomenu lokalne politike in približujemo lokalno politiko mladim.

Na reprezentativnem zboru smo sodelovali predstavniki ljubljanskih mladinskih organizacij, ljubljanske dijaške in študentske skupnosti ter Mreže mladinskih centrov v Ljubljani.

»Participacija in aktivno državljanstvo pomeni imeti pravico, sredstva, prostor in priložnost ter, kjer je to potrebno, tudi podporo za sodelovanje in vplivanje na odločitve in izvajanje aktivnosti, da bi prispevali k izgradnji boljše družbe.«

Mestni svet Mladih v Ljubljani je namenjen obravnavi lokalne politike, ponuja prostor za razvoj idej, sprejema stališča o aktualnih vprašanjih ali pa opozori na izzive, ki zadevajo življenje mladih v Ljubljani.

Na prvem zasedanju smo obravnavali dve aktualni temi (1) mobilnost in prometno infrastrukturo ter (2) šport. Gre za temi, ki sta v drugi polovici septembra ponudili vpogled v dve pomembni področji lokalne politike. Med 16. in 22. septembrom je namreč potekal Evropski teden mobilnosti, temu pa je sledil Evropski teden športa med 23. in 30. septembrom. Zadnja točka dnevnega reda je bila po principu Mestnega sveta MOL namenjena zastavljanju vprašanj in pobud s strani udeležencev zasedanja.

»V Ljubljani prihodnosti bomo živeli predvsem mi, mladi. Zato se mi zdi prav, da k oblikovanju politik, izzivom in razvoju mesta prispevamo svoj delež. S to mislijo smo se lotili zasnove,« je ob robu zasedanja povedal predsednik Mladinskega sveta Ljubljane Vasko Simeunović, ki je kot predsedujoči vodil zasedanje. Dodal je, da »mladi znamo strniti mnenje in izluščiti bistvo, izpostaviti težave, predstaviti ideje in predloge. V umirjeni in konstruktivni debati smo našli številna izhodišča in se o njih poenotili. Hkrati smo z izmenjavo mnenj in izkušenj drug od drugega izvedeli mnogo zanimivega in koristnega. Še enkrat bi se zahvalil vsem za sodelovanje.«


 417,    Objava: MSL

O nas

Smo krovna organizacija ljubljanskih mladinskih organizacij!

Podpira nas: 

 

Twitter

Hitri kontakt

Mladinski svet Ljubljane
Bežigrad 6
1000 Ljubljana
E-pošta: info@mslj.si