Prispevki

20 let Mestne zveze tabornikov Ljubljana

20 let Mestne zveze tabornikov Ljubljana

 

V mestu in naravi skačemo po travi – že 20 let

 

V Mestni zvezi tabornikov Ljubljana želimo skupaj z vami proslaviti svoje 20-letno združeno delovanje in vas vabimo na tri dogodke, ki bodo potekali 23. in 24. aprila 2016. Na dogodkih se bo zbralo več tisoč tabornikov in drugih obiskovalcev.

Prvi izmed njih je tradicionalni 20. Taborniški feštival, organiziran v počastitev dneva Zemlje in dneva tabornikov v parku Tivoli. V soboto, 23. aprila, med 10. in 14. uro se nam lahko aktivno pridružite na več kot petdesetih različnih delavnicah, od tistih »taborniških« pa do tistih, kjer se boste predvsem nasmejali in sprostili. Naj vam jih nekaj naštejemo za okus: streljanje s katapulti, smučanje, adrenalinska delavnica, taborniški mornarji, okusne piramide. Poleg tabornikov bo delavnice izvedlo tudi veliko zunanjih organizacij, s katerimi sodelujemo. Vstopnine ni.

Zvečer se nam lahko pridružite v znamenitih Križankah in skupaj z nami zaplešete in zapojete ob ritmih skupine Mi2, legendarnega Vlada Kreslina in odličnega taborniškega benda – Kazenski vod. Koncert je namenjen VSEM ljubiteljem dobre glasbe. Vstopnice so na voljo na www.eventim.si in njihovih prodajnih mestih. Pridružite se nam na tem pomladanskem žuru!

V nedeljo, 24. aprila, pripravljamo adrenalinsko-športni Urbani izziv, vznemirljiv dogodek s 30 fizičnimi in miselnimi preizkušnjami, ki bodo po ljubljanskih ulicah, parkih, gričih, bregovih rek in vodni gladini v pogon spravile 50 tekmovalnih ekip tabornikov in netabornikov. Te se bodo med drugim pomerile na stebru poguma, hoji po Ljubljanici, tekmi s časom, meglenem poligonu in reševanju iz vozila. Pridite navijat in se preizkusit v posameznih urbanih izzivih!

V sklopu dogodkov smo v skladu z nazivom Zelene prestolnice Evrope potrudili tudi veliko naravovarstvenih in trajnostno naravnanih vsebin, nismo pa pozabili niti na družbeno-aktualne teme.

Mestna zveza tabornikov Ljubljana (MZT) v letošnjem letu praznuje 20-letnico združenega delovanja taborniških društev. Mladim taborništvo že več kot 60 let ponuja prostor, kjer skozi aktivnosti v naravi neprestano odkrivajo svoje potenciale, klešejo svoje osebnosti, razvijajo odnos do narave in odraščajo v aktivne odrasle.

Aktualne novice spremljajte na www.mzt.org in na FB (Mestna zveza tabornikov Ljubljana), več informacij pa je na voljo tudi na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..


 1436,    11  Apr  2016 ,   Objava: Organizacije MSL

O nas

Smo krovna organizacija ljubljanskih mladinskih organizacij!

Podpira nas: 

 

Twitter

Hitri kontakt

Mladinski svet Ljubljane
Bežigrad 6
1000 Ljubljana
E-pošta: info@mslj.si