Kdo smo

Domov-O MSL-Kdo smo

O nas

Kdo smo

Mladinski svet Ljubljane je nevladna in neprofitna krovna organizacija vseh mladinskih organizacij na lokalni ravni, torej v Ljubljani. Ustanovljena je bila leta 2001 z namenom spodbujanja k učinkovitemu sodelovanju z mladinskimi strukturami na lokalni ravni. V sodelovanju z organizacijami članicami uresničuje svoje poslanstvo in razvija mladinski sektor. Mladinski svet Ljubljane tudi ustvarja mladinske politike, vodi dialog na celotnem nevladnem mladinskem področju na lokalni ravni, spodbuja razvoj mladinskega dela in neformalnega izobraževanja ter se aktivno zavzema za njuno priznavanje.

Poleg omenjenega Mladinski svet Ljubljane izvaja različne projekte vseh tematik, ki zanimajo mlade: športne dogodke, izobraževalne dogodke, kulturne dogodke, različne okrogle mize, različna predavanja, vsebine strukturiranega dialoga in politične participacije mladih na lokalni ravni.

Trenutno Mladinski svet Ljubljane skupaj šteje 24 organizacij članic. Organizacije članice so sestavljene iz najrazličnejših družbeno strukturnih organizacij kot so: politični podmladki, kulturna društva, športna društva, gasilska društva, aktivistična društva, in ostala nevladna in neprofitna društva.

Mladinski svet Ljubljane uspešno sodeluje z ostalimi organizacijami, kot so: Mladinski svet Slovenije (MSS), Urad Republike Slovenije za mladino (URSM), Mestna občina Ljubljana (MOL) in Urad za mladino MOL.